Waterflessen

Glazen mok, keramieken mok of RVS mok. Wat is het beste?

mok blauw pastel

Mokken zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt keramieken mokken, mokken van glas, maar ook mokken van RVS. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Dit blog zal de verschillen toelichten.

Keramieken mokken

Van alle soorten mokken zijn keramische mokken mijn persoonlijke favorieten. Waarom? Keramiek is beschikbaar in verschillende kleuren. Hierdoor hebben deze mokken vaak het mooiste design.

Een ander voordeel van keramische mokken is dat glas sneller warm wordt dan aardewerk. Hierdoor is een mok van aardewerk hitte bestendiger. Fijn als je vingers niet wilt verbranden aan een mok.

Glazen mokken

Dan de glazen mokken. Het grote voordeel van een glazen mok is dat je goed ziet wat je aan het drinken bent. Dit lijkt onbelangrijk, maar het is niet alleen fijn om te zien welke kleur je thee of koffie heeft. Het is ook nog eens belangrijk voor de smaakbeleving. Je kunt het vergelijken met het blind proeven van gerechten. Als je niet ziet wat je eet proef je het minder goed.

Verder heeft een mok van glas als voordeel dat thee langer warm blijft in glas. De warmtegeleidingscoëfficiënt van keramiek is hoger dan die van glas, dus als de kopjes identiek van design zijn blijft je thee langer warm in glas.

Zoals ik eerder aangaf wordt een mok warmer als het een glazen mok is, dit is fijn op koude dagen als je je vingers wilt verwarmen met een mok.

RVS mokken

Het voordeel van roestvrij-stalen mokken is dat staal warmte goed kan behouden. Je thee of koffie blijft hierdoor langer warm dan in bijvoorbeeld glazen of keramieken mokken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *