Waterflessen

Hoe maak je een drinkfles het beste schoon?

waterfles schoonmaken

Een herbruikbare fles gebruiken heeft vele voordelen. Zo verminder je bijvoorbeeld de impact op het milieu en voorkom je dat je de chemische stof BPA (Bisfenol A) binnen krijgt. Toch heeft de herbruikbare fles, hoe prachtig hij ook is, nadelen. Één nadeel is dat je de drinkfles regelmatig schoon moet maken. Hoe je dit het beste kan doen lees je in dit blog.

Waar komt dat geurtje vandaan?

Je kan je misschien afvragen hoe een fles vies kan worden als je er alleen water uit drinkt. Water is natuurlijk toch? Klopt, water is ook niet de oorzaak van het aparte luchtje uit de fles. Het vuil is meestal afkomstig van degene die de waterfles gebruikt. Jij dus. Bij het drinken laat je bacteriën achter in de fles, hierdoor kan zich wat vuil ophopen en de fles kan onfris gaan ruiken.

Als je de drinkfles ook voor sap, thee of koffie gebruikt (waar deze RVS flessen prima voor bedoeld zijn) dan kan het voorkomen dat de smaak daarvan langer blijft hangen. Hoe maak je zoiets schoon?

Zo maak je je drinkfles schoon

De meeste flessen kunnen helaas niet in de vaatwasser, dit heeft te maken met de coating die beschadigd kan raken. Wat je wel kan doen is de fles vullen met heet water en een tijdje laten staan (minstens 30 minuten). Voeg eventueel baking soda toe om extra hardnekkige geuren en smaken te verwijderen. Spoel de fles na met natuurazijn en laat ‘m vervolgens goed drogen. Zet de fles bijvoorbeeld op z’n kop om het vocht uit te laten lekken.

Maar om de fles echt schoon te houden kun je gebruik maken van een schoonmaakborstel om bij alle hardnekkige plekjes te komen. Wij verkopen zo’n schoonmaakborstel waarmee je de binnenkant van de flessen goed schoon kan schrobben. Ook bij het schrobben kan je weer gebruik maken van baking soda en heet water. Zo houd je je fles schoon en bacterie-vrij.

schoonmaakborstel voor waterfles
Close

Schoonmaakborstel

8.00

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *