Waterflessen

Nadelen van PET flessen

waterflessen

Als je om je heen kijkt zie je steeds meer drinkflessen en steeds minder plastic PET-flessen. Scholen vervangen de PET-flessenautomaat voor watertapplekken waar je je eigen drinkfles kan vullen, maar waarom? Daar zijn verschillende redenen voor en die ga ik hieronder benoemen.

Plastic PET-flessen zijn slecht voor het milieu

Elke dag worden er in Nederland alleen al meer dan 500.000 plastic flesjes weggegooid. Een deel wordt gerecycled, maar een groot deel beland op de vuilnisbelt of uiteindelijke in de oceaan. Zonde.

Het gebruik van een hervulbare drinkfles gaat dit onnodige afval tegen. In plaats van elke dag eenmalig een plastic fles gebruiken, kun je de hervulbare drinkfles blijven gebruiken voor jaren.

Hierdoor creëer je niet alleen minder afval, maar ook minder schadelijke stoffen die in de lucht komen tijdens de productie van een PET-flesje. Één plastic fles heeft namelijk een kwart liter olie nodig om gemaakt te worden. Daarnaast word er voor de productie van petflessen petroleum gebruikt samen met andere toxische chemicaliën.

Plastic flessen zijn slecht voor je lichaam

Tijdens de productie van plastic flessen wordt een chemische stof toegevoegd die ervoor moet zorgen dat het plastic wat zachter wordt. Dit stofje heet BPA (Bisfenol A). Dit stofje blijft meestal in het plastic zitten, maar wanneer het plastic flesje warm wordt kan het chemische stofje in je water terecht komen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Herbruikbare kunststof of RVS waterflessen worden BPA vrij geproduceerd waardoor je dit probleem niet hebt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *